Mijn eigen wieg

Laatst vertelde ik mijn moeder dat ik een super leuk rotan wiegje uit de jaren 60 op de kop getikt had. Deze zou ik zelf gaan bekleden met retro stof.

Ik bekleed natuurlijk eigenlijk altijd in opdracht van de klant. Af en toe vind ik het ook wel eens leuk om zelf de stofjes uit te kiezen en te bepalen hoe ze op het wiegje komen. Nog leuker is het wanneer er een koper voor zo’n wiegje komt die er net zo enthousiast over is als ik. 

 

Tijdens het gesprek met mijn moeder rees bij mij de vraag in wat voor soort wiegje ik zelf gelegen heb vroeger. Mijn moeder begon te vertellen. Het was een houten wiegje, geschilderd door een creatieve tante en versierd met allerlei bloemetjes. (Denk aan de Hindelooper schilderkunst) Het wiegje was gevonden door een andere tante. Het stond namelijk op de zolder van hun pas gekochte huis. Mijn moeder was zwanger toen het wiegje gevonden werd en zo is het wiegje bij haar terecht gekomen. Foto’s zijn er helaas niet van het wiegje, zei mijn moeder voordat ik het haar kon vragen, maar misschien wel dia’s. Dan moet ik daar maar eens tussen gaan spitten. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0