Een kijkje in de keuken

Benieuwd hoe wiegjes in ons atelier van een nieuw jasje worden voorzien? In dit blog geef ik jullie een kijkje in de keuken. Door middel van een aantal foto's laat ik zien hoe dit rieten wiegje met vaste kap wordt bekleed met mintgroen wellness fleece.

 

 

 

Nadat een wiegje is schoongemaakt ga ik hem opmeten. Ieder wiegje wat bij ons binnenkomt heeft weer een andere afmeting en bij iedere opdracht wordt een plan van aanpak gemaakt en eventueel patronen. Op de foto hierboven zie je hoe er na veel meten een lap stof klaar ligt om met de hand aan de binnenkant van de kap gezet kan worden. 

Naast veel uurtjes achter de naaimachine te zitten is het een leuke afwisseling om ook eens in kleermakerszit op de grond iets vast te zetten met naald en draad. Een lekker ontspannend werkje. 

 

 

De bekleding voor de wieg bestaat uit verschillende delen, die later aan elkaar vastgenaaid worden. 

 

Ook aan de zijkanten van de wiegbak wordt de stof vastgezet met naald en draad. Op dat moment heb ik het gedeelte voor de kap al machinaal aan het andere stuk stof vastgenaaid. 

 

Rechtsonder het eindresultaat.