rotan wiegjes: mooi, praktisch en duurzaam

Een van de leukste dingen om te doen tijdens je zwangerschap is het inrichten van de babykamer. Zelf zat ik s'avonds uren lang op site's als Pinterest en te speuren naar ideeën, sferen en kleuren. Een babykamer moet praktisch zijn maar hee het oog wil ook wat. 

Op marktplaats vond ik voor mijn tweede zoon een vintage rotan wiegje uit de jaren 60. 

Ik vond het wiegje prachtig en het paste goed in de babykamer. De eerste weken stond het wiegje op de ouderslaapkamer naast ons bed. Tijdens de kraamtijd kwam ik er achter dat deze modieuze wiegjes 1 nadeel hebben. Ze zijn vaak heel laag. Wanneer je dan nog niet zo mobiel bent zoals ik toen was, is het best pittig om steeds zo laag te moeten bukken wanneer je je kindje in en uit het bedje tilt. 

 

Toen ik voor de webshop de kans kreeg om nieuwe rotan wiegen te laten maken heb ik dit verbeterpunt meegenomen. Deze wiegen moesten een fijne hoogte hebben. Maar wel de uitstraling van een vintage exemplaar, waar is zo'n fan van was en nog steeds ben.

Omdat ik niet kon kiezen zijn er 3 verschillende modellen ontstaan. Juul, Milou en Kelvin. 

 

Tijdens het ontwerpen en laten maken van de wiegen kwam ik meer te weten over het materiaal rotan. Ik dacht altijd dat rotan hetzelfde als bamboe was, echter is rotan gemaakt van een liaansoort. Het is buigzaam, waardoor er meubels met mooie vormen van gemaakt kunnen worden. Een groot verschil is dat bamboe hol is en rotan massief. Iets wat beide materialen gemeen hebben is dat ze super hard groeien. Dit maakt ze een duurzaam alternatief voor hout. 

 

Ik ben supertrots op het eindproduct. En waarom? Samen hebben we iets kunnen creëren wat mooi en tegelijk praktisch is. Iets wat moeders fijn vinden. De wiegen zijn ook nog eens te customizen door er bekleding en beddengoed bij uit te kiezen. Ook voor de bekleding en het beddengoed is uiteraard gekozen voor natuurlijke materialen als katoen en linnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0