veelgestelde vragen en veiligheid

Ik wil mijn wiegje door jullie laten bekleden, moet ik daarvoor langskomen met het wiegje?

 

In de meestel gevallen hebben wij het wiegje nodig om de bekleding te kunnen maken. Tijdens het maakproces wordt er steeds gepast en gemeten. Er moeten bijvoorbeeld uitsparingen komen voor een handvat of hengsel. Soms moet de bekleding zelfs aan de wieg vastgenaaid worden. 

Bij de Celine wieg kan de bekleding gemaakt worden zonder dat de wieg aanwezig hoeft te zijn in ons atelier, hier hebben wij een patroon voor liggen. 

 

Hoe lang duurt het voordat mijn wiegje bekleed is?

 

De levertijd van wiegbekleding is 2-6 weken, vanaf dat het wiegje bij ons gebracht is, afhankelijk van hoe druk het op dat moment is.

 

Is de wiegbekleding veilig?

 

Soms is het van belang om een wieg te bekleden, niet alleen omdat het mooi is maar ook om de baby te beschermen tegen scherpe randen of spijlen die te ver uit elkaar staan. Wiegbekleding moet ventilerend zijn. Er mag geen syntetisch materiaal in verwerkt worden, zoals fiberfill of kussenachtig materiaal. Dit zit wel vaak in standaard wiegbekleding van wiegjes die te koop zijn bij de grotere babywinkels.

Wij maken uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. 

Daarnaast moet wiegbekleding goed vastzitten of vastgemaakt kunnen worden aan de wieg. Er mogen geen losse touwtjes of linten in de wieg hangen.

Bekleding wordt bij ons altijd vastgezet met naald en draad. Vroeger werden er meestal spijkertjes of nietjes gebruikt, dit mag natuurlijk niet meer. De meeste bekleding kan trouwens zo gemaakt worden dat het los kan van de wieg en dus uitgewassen kan worden.

 

En hoe zit dat met matrasjes?

 

Omdat we merkten dat klanten voor hun oude wiegjes vaak geen passend matras konden vinden in de winkel zijn we deze zelf op maat gaan maken. We gebruiken hiervoor 6 cm dik pantera koudschuim 52 soft.

(Dit materiaal heeft een open structuur en is hierdoor goed ventilerend) Hier omheen wordt een vaste tijk genaaid en daar overheen kan eigen molton en beddengoed gebruikt worden. 

Het is belangrijk dat het matras goed aansluit bij de wanden van de wieg. 

 

Kunnen we bij jullie stoffen uitzoeken?

 

In ons atelier is een ruime keus aan stoffen. We hebben wafelstoffen, poplin katoen, broderie en linnen stoffen op voorraad. Klassieke stoffen en hippe printjes. 

  

Hoe moet ik bekleding en beddengoed wassen?

 

Voor verwerking worden stoffen voorgewassen om krimp tegen te gaan. Wij adviseren om bekleding alleen te wassen als het echt nodig is. Dan het liefst koud of op 30 graden. Niet in de droger. Strijken is wel mogelijk.

Beddengoed adviseren wij ook koud of op 30 graden te wassen, niet in de droger te doen. Ook mag beddengoed gestreken worden.

 

Hoe maak ik verschoningsmandjes en mozesmandjes schoon?

 

De manden mogen met water schoongemaakt worden. Alleen de leren hengsels mogen niet nat worden.