familiewieg

De meeste wiegjes die ik bekleed voor klanten zijn familiewiegjes. Vaak heeft één van de ouders in het wiegje gelegen of zelfs een grootouder. 

Laatst werd er een familiewieg binnengebracht waar ik meteen van onder de indruk was. Ik zag namelijk direct dat deze heel oud was. De aanstaande grootvader pakte het stuk zorgvuldig uit en zette het in elkaar samen met de aanstaande vader. Aan de wieg was hier en daar wat gerepareerd en zat mooi in de verf. Je kon zien dat ze er zuinig op waren.

De wieg bleek zo'n 150 jaar oud te zijn en sinds 1876 in de familie te zijn. Daarvoor was hij 2e hands aangeschaft.

Nu voor de jongste generatie was hij toe aan nieuwe bekleding. Toen ik het wiegje binnen zag komen met z'n gouden randje had ik zelf meteen een stofje in m'n hoofd die er perfect bij zou passen. Maar ik wilde eerst weten wat de aanstaande ouders en grootouders zelf in gedachten hadden qua bekleding. Er werden wat kleurrijke en hippe stofjes uit de kast gepakt. Maar uiteindelijk kwamen we toch uit bij ecru katoen én het stofje met de gouden druppeltjes. De bekleding behoudt de klassieke uitstaling die deze wieg heeft. Het is een mooi en rustig geheel geworden en daar ben ik best trots op.