tweedehands wieg wordt pronkstuk

Begin dit jaar werd de rieten wieg dit je hier op de foto ziet mijn atelier binnengebracht. Ik vraag altijd even naar de geschiedenis van de wieg. Vaak gaat het om een wieg die al één of meerdere generaties in de familie is en waar veel familieleden in gelegen hebben. De zogenoemde familiewieg is nog steeds binnen veel families een traditie. 

Deze wieg was opgeduikt in een kringloopwinkel, inclusief oude en versleten bekleding. De aanstaande grootmoeder had toen ze de wieg zag staan bij de kingloop meteen een idee in haar hoofd van hoe de nieuwe bekleding er uit zou komen te zien. Dit idee deelde ze met mij. 

De binnenkant van de wieg werd bekleed met wit wafelstof. De buitenkant moest een gesmokte rand krijgen van lichtblauw poplin katoen. Ook op de kap mocht ik los gaan met roesjes en rimels. 

De aanstaande grootouders waren superblij met het eindresultaat. Een nieuwe familietraditie kan beginnen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0